Skippa sidhuvud och gå vidare.
Visar 9 av 9 produkter

Plank och reglar är vanliga byggmaterial som används för att skapa strukturer och ramar i olika konstruktioner. Plankor är långa, smala träbitar som används främst för att bygga väggar, golv och tak. De kan vara tillverkade av olika träslag och finns i olika dimensioner beroende på behovet. Reglar å andra sidan är kortare och tjockare träbitar som används för att skapa ramverk och stödstrukturer i byggnader. De kan användas för att skapa balkar, stolpar eller ramverk för dörrar och fönster. Plank och reglar är viktiga byggmaterial som ger stabilitet och hållbarhet i olika konstruktioner.

Vanliga frågor om Plank & reglar

 • Vad är skillnaden mellan läkt reglar och plank?

  Läkt reglar och plank är båda trämaterial som används inom byggindustrin, men det finns några skillnader mellan dem.
 • Vad är läkt reglar?

  Läkt reglar är horisontella träreglar som används för att skapa en stabil och jämn yta för att fästa olika byggmaterial på. De används oftast i konstruktioner som väggar, tak och golv. Läkt reglar kan vara tillverkade av olika träslag och har vanligtvis en rektangulär form med en slät yta för att underlätta installationen av andra material, som exempelvis gips eller panel.
 • Vad kan man bygga av reglar?

  Reglar används ofta som en grundläggande byggkomponent inom snickeri och byggindustrin. Här är några exempel på vad man kan bygga av reglar:
 • Hur tätt ska man sätta reglar?

  Tätheten för att sätta reglar beror på flera faktorer, inklusive vilken typ av konstruktion du bygger och vilken belastning reglarna kommer att utsättas för. Generellt sett rekommenderas det att reglarna placeras med en avstånd på 60 centimeter från varandra, mätt från centrum till centrum. Detta ger tillräcklig stabilitet och styrka för de flesta vanliga byggprojekt. Det är dock alltid bäst att följa byggkoden för ditt område eller rådfråga en professionell byggare för att säkerställa att reglarna är korrekt placerade för ditt specifika byggprojekt.