Skippa sidhuvud och gå vidare.

Missa inte SOMMARREA - galna deals till hem & uteplats!

Dörrstopp

3 st produkter
Visar 3 av 3 produkter

En dörrstopp förhindrar att dörren flyger upp och slår emot väggen. Dörrstoppar kan sitta på golvet, på väggen eller till och med på dörrhandtaget. Det är ett suveränt sätt att vara rädd om sina inventarier att skaffa flera dörrstoppar.

Var rädd om väggarna med en dörrstopp

  • Sitter en dörrstopp fast?

    Det finns olika modeller, som inbördes ser helt olika ut. Du kan ha dörrstopp fast monterad i golvet eller på väggen. Den kan vara av metall eller gummi. Det finns också lösa och flyttbara dörrstoppar som du sätter fast under dörren. Där har du en vanlig, kilformad modell, som du lätt flyttar undan med foten. Andra modeller spänns fast i ett visst läge, så att dörren inte kan flytta sig.
  • När behöver jag en dörrstopp?

    Du kan behöva en dörrstopp när det finns möbler i närheten som kan skadas eller där dörren riskerar att göra märken i väggen. En vanlig användning är att låsa fast dörren när man exempelvis ska vädra, så att inte dörren smäller igen för att det blir korsdrag. Ska du hindra ett husdjur från att rymma, spänner du fast dörren så att djuret inte får plats att smita igenom. Vid ytterdörren kan du montera en extra stark dörrstopp i metall, där du kan låsa dörrens läge.
  • Är det bra att ha dörrstopp när jag har småbarn?

    Ja, för du riskerar inte att någon har fingrarna i vägen om en dörr smäller igen. En dörrstopp är en säkerhetsåtgärd, där du kan hindra en dörr från att svänga upp obehindrat, och du kan reglera hur långt en dörr ska kunna öppnas.