Skippa sidhuvud och gå vidare.

Bordsduk

36 st produkter
Visar 24 av 36 produkter
12

En bordsduk är en textil duk som läggs på ett bord för att skydda det från fläckar, spill och repor. Dukar finns i olika storlekar, färger och material, och de kan användas både till vardags och till fest. Vanligtvis används en bordsduk tillsammans med servetter och annan dukning för att skapa en trevlig och inbjudande atmosfär vid middagsbordet. En bordsduk kan enkelt tvättas i maskin eller för hand för att hålla den ren och fräsch. Det finns även speciella dukar för utomhusbruk som är mer tåliga och vattentäta för att klaras av olika väderförhållanden.

Vanliga frågor om Bordsduk

  • Hur stor bordsduk ska man ha?

    Det beror på storleken på bordet. En tumregel är att du lägger till 40-50 cm till både längden och bredden på bordet för att få den optimala storleken på bordsduken. Så om ditt bord är 180 cm långt och 90 cm brett, bör bordsduken vara minst 220-230 cm lång och 130-140 cm bred.
  • Vilket material till bordsduk?

    Det beror på tillfället och önskad stil. En bomullsbordsduk är en klassisk och mångsidig val som fungerar bra för vardagsmiddagar och mer avslappnade tillställningar. En linnebordsduk ger en mer elegant och sofistikerad känsla, perfekt för mer formella middagar eller högtider. Plast- eller PVC-bordsdukar är praktiska alternativ för utomhusmiddagar eller barnkalas då de är enkla att rengöra.
  • Vilka är fördelarna med bordsduk?

    Bordsdukar har flera fördelar, till exempel: