Skippa sidhuvud och gå vidare.
Visar 14 av 14 produkter

Har du tillgång till att elda behöver du också en vacker och praktisk vedkorg. Veden är vacker i sig och när den ligger i en vedkorg eller vedhink blir den en fin inredningsdetalj i ditt hem. En vedkorg bredvid din kamin eller öppna spis är dessutom ett praktiskt sätt att förvara och bära in din ved.

En vacker vedkorg till en gemytlig kamin

  • Varför ska jag ha en vedkorg?

    Om du har en kamin eller öppen spis behöver du ha tillgång till torr ved. En vedkorg fungerar som vedställ, men är också praktisk när du ska fylla på med mer ved. Därför finns det ofta handtag på en vedkorg. En vacker vedkorg är en perfekt vedförvaring eftersom den också är en stämningsskapande inredningsdetalj.
  • Ska en vedkorg vara flätad?

    Det finns olika typer av vedkorgar i olika material, bland annat flätade vedkorgar. En fördel med att en vedkorg är flätad är att det cirkulerar luft omkring veden som hjälper till att hålla den torr. Ved som legat i en vedbod kan vara lite fuktig, men om du redan har helt torr ved kan du välja ett vedställ i exempelvis läder, eller en vedhink.
  • Var kan jag ställa min vedkorg?

    En vacker vedkorg pryder sin plats på golvet bredvid din kamin eller öppna spis. Vedkorgen behöver inte vara så stor, men det är bra om den rymmer så mycket ved att det räcker till en brasa. Har du ont om utrymme kan du ha din vedkorg i ett förråd tills det är dags att elda och då blir det lätt att ta fram torr ved. Gör din eldning smidig med vedförvaring inomhus.