Skippa sidhuvud och gå vidare.
Visar 24 av 98 produkter
1
...
5

Belysning är en viktigt del inom fotografering. Ibland är det inte det lättaste att få till bra ljus och många gånger är det att föredra naturligt ljus. Vare sig du fotar för skojs skull, har en fotostudio hemma eller fotograferar professionellt så är bra ljus A och O när du ska ta bilder eller filma. Se till att skapa rätt stämning och ljussättning på årets familjefoto eller när det är dags för porträttfotografering eller produktfotografering för det egna företaget. Oavsett om du ska ta en selfie, är hobbyfotograf eller professionell fotograf kan du köpa fotobelysning & studiobelysning billigt online. Hos oss på Trademax hittar du ett varierat utbud av studiobelysning som hjälper dig skapa det perfekta ljuset.

Vanliga frågor och svar

  • Vad är fotobelysning & studiobelysning?

    Studioljus är artificiellt ljus som skapar goda ljusförhållanden när du fotograferar eller filmar. Med hjälp av studiobelysning kan du enkelt styra ljuset i dina bilder och kontrollera var ljus och skugga ska lägga sig. Studiolampor och fotoljus kan du använda året om. Under höst och vinter när det är mörkt och dagsljuset sviker är det extra användbart med ett belysningskit för att få till snyggt och smickrande ljus på dina fotografier.
  • Vilken studiobelysning behöver jag?

    Vilken slags fotobelysning du behöver beror bland annat på motivet du ska fotografera samt om du vill ha hårt eller mjukt ljus på dina bilder. Om du ska fota porträtt inomhus vill du kanske ha en snygg backdrop för att få till en avskalad och “ren” fotobakgrund i svart, vitt eller någon färgglad nyans. Vid porträttfotografering kan du även dra nytta av en reflexskärm som hjälper dig att fånga upp och rikta ljuset från fotolampan dit du vill ha det. Reflexskärmen hjälper dig helt enkelt att skapa vackert ljus i dina porträttbilder.
  • Vilken storlek och färg på reflexskärm behöver jag?

    Reflexskärmar är ett mycket användbart komplement till din studiobelysning. Med hjälp av en reflexskärm kan du skapa olika toner och effekter i dina fotografier. En reflexskärm i silver eller guld reflekterar mycket ljus men skillnaden är att reflexskärmen i guld ger din bild en varm ton medan den i silver ger en något kallare ton. Om du ska ta bilder i dagsljus kan du anpassa reflexskärm efter det naturliga ljusförhållandet. En silvrig reflexskärm passar bra när det är mulet medan en reflexskärm i guld skapar snygga toner i solnedgången, men även inomhus. Välj storlek på din reflexskärm efter motivets storlek. En liten reflexskärm blir ett bra komplement till din studioutrustning för porträtt medan en större skärm fungerar toppen till helkroppsfotografering.