Skippa sidhuvud och gå vidare.

MIDSOMMARKAMPANJ - spara upp till 60%!

Visar 24 av 54 produkter
1
...
3

Med en markisväv kan man stänga solen ute, skapa en skön skugga varma sommardagar och samtidigt ge husfasaden lite extra färg. Markistyger kommer i många färger och många mönster som gör det lätt att hitta precis rätt markis till uteplatsen, altanen, terrassen, entrén eller trädgården. Dagens markistyg är UV-beständiga och står emot blekning. Det gör att markisen kommer att hålla samma färg i många år även om den ofta är utfälld och får kämpa mot solljuset. På Trademax har vi markisdukar av olika slag, titta in hos oss och hitta det som passar dig.

En markis ger en sval och skön skugga

  • Är markistyg vattentåligt?

    Ja, ett markistyg är vattenavvisande. Det betyder att du lugnt kan ha markisen utfälld och klara dig undan lättare regn. Den är dock inte gjord för de allra värsta åskskurarna. I de häftigaste störtskurarna är det bättre att fälla in markisen och vara inomhus en stund tills vädret blir bättre.
  • Hur rengör jag min markisväv?

    Det bästa sättet att rengöra en markisväv är att du börjar med att spola av den med ljummet vatten. Sedan gnuggar du in tvålflingor med en mjuk borste. Tvålflingor hittar du på nätet, eller i en färgaffär. När alla tvålflingor gnuggats in sköljer du av markisväven med slangen igen. Det går snabbt och tvålflingor är helt ofarligt för miljön så du behöver inte samla upp vattnet som du sköljer av markisduken med. Tvätta med fördel markisen i soligt väder och låt den torka i solen så riskerar du inte att det bildas mögel.
  • Vilket material är en markisduk gjord av?

    De flesta markisvävar är gjorda av polyester men du kan även hitta markiser av annat material. I alla fall är en markisduk tillverkad för att behålla färgen länge utan att blekas, vara smuts- och dammavvisande, lätta att tvätta av samt vara vattenavvisande. Dessutom är ett markistyg slitstarkt för att klara alla typer av väder och vind.