Skippa sidhuvud och gå vidare.

Beställ innan 10/6 för leverans innan midsommar!*

Tid kvar att beställa:

Visar 2 av 2 produkter

En röjsåg är en maskin som används för att rensa bort vegetation på ställen där det är svårt att nå med en vanlig gräsklippare. Röjsågen består av en motor som driver ett roterande sågblad som skär igenom gräs, buskar och små träd. Detta gör att röjsågen är populär bland trädgårdsarbetare och skogsarbetare som behöver rensa bort vegetation på svårtillgängliga platser. Röjsågar finns i olika modeller och storlekar, och det är viktigt att välja rätt röjsåg för jobbet för att få bästa resultat.

Vanliga frågor om Röjsåg

  • Vilken röjsåg ska jag välja?

    Vilken röjsåg du bör välja beror på dina behov. Om du har en mindre trädgård eller en mindre yta att underhålla kan en elektrisk röjsåg vara tillräcklig. Om du däremot har en större yta eller behöver ta itu med tuffare vegetation kan en bensindriven röjsåg vara ett bättre val. Det är också viktigt att tänka på vikten och ergonomin hos röjsågen för att undvika trötthet och skador vid längre användning.
  • Vad är skillnad mellan röjsåg och trimmer?

    En röjsåg är utformad för att klara av tuffare och grövre vegetation som till exempel högt gräs, sly och småbuskar. Den har en kraftfullare motor och ett grövre sågblad eller trimmertråd. En trimmer å andra sidan är mer lämpad för finare trimningsarbete som att klippa gräsmattor, kantklippning och att nå svåråtkomliga områden. Den har en mindre motor och ett smalare trimmerhuvud.
  • Hur kör man röjsåg?

    För att köra en röjsåg behöver du först se till att du har rätt skyddsutrustning såsom hörselskydd, skyddsglasögon, handskar och stövlar. Sedan ska du fylla tanken med bränsle och olja enligt tillverkarens instruktioner. Starta röjsågen genom att följa instruktionerna i manualen och håll sedan röjsågen i båda händerna när du arbetar med den. Röjsågen ska hållas parallellt med marken och du ska arbeta i en jämn rörelse för att få ett jämnt resultat. Var försiktig och se till att du har full koll på var du riktar röjsågen så att du inte skadar dig själv eller omgivningen.