Skippa sidhuvud och gå vidare.
Visar 11 av 11 produkter

En pizzaugn, även känd som vedugn, är en speciell typ av ugn som används för att baka pizza. Den är vanligtvis tillverkad av sten eller tegel och drivs med hjälp av ved eld. Vedugnen ger en unik smak och textur åt pizzan genom att den bakas vid höga temperaturer på upp till 500 grader Celsius. Detta resulterar i en krispig botten och en härligt bubblig och smakrik topping. Pizzaugnar har blivit alltmer populära bland pizzabagare och entusiaster som vill återskapa den autentiska italienska pizzan.

Vanliga frågor om Pizzaugn & vedugn

 • Vilken ved ska man ha i pizzaugn?

  För att få bästa resultat i en pizzaugn rekommenderas det att använda hårdved som ek, bok eller ask. Dessa träslag ger en hög och jämn värme som är idealisk för att baka pizza. Det är viktigt att veden är torr och har en fuktighet på mindre än 20% för att undvika rök och dålig förbränning.
 • Vad är en vedugn?

  En vedugn är en typ av ugn som används för att baka mat genom att använda ved som bränsle. Vedugnar har funnits i århundraden och är fortfarande vanliga i många delar av världen, särskilt inom matlagning av traditionella rätter. De är populära för att baka pizza, bröd, kakor och andra maträtter som kräver hög värme och en jämn fördelning av värmen.
 • Vad kan man laga i vedugn?

  Det finns många olika rätter som man kan laga i en vedugn. Här är några exempel:
 • Hur länge måste man elda i pizzaugn?

  Tiden det tar att elda i en pizzaugn kan variera beroende på typen av ugn och önskat resultat. Generellt sett behöver en pizzaugn vara ordentligt uppvärmd innan man kan börja baka pizzor. Det kan ta upp till en timme att elda upp ugnen till rätt temperatur, vanligtvis runt 300-400 grader Celsius.