Skippa sidhuvud och gå vidare.
Visar 3 av 3 produkter

Ett barntäcke är en mjuk och varm filt som är speciellt utformad för att passa barn. Det är vanligtvis mindre i storlek än en vuxentäcke för att passa barns sängar eller vaggor. Barntäcken är tillverkade av högkvalitativa material som är skonsamma mot barns känsliga hud. De kan vara gjorda av naturliga material som bomull eller ull, eller syntetiska material som polyester. Barntäcken finns i olika färger och mönster för att passa barnets personlighet och rummet. De är viktiga för att hålla barnet varmt och bekvämt under natten och bidrar till en god natts sömn.

Vanliga frågor om Barntäcke

  • När kan man börja använda täcke till barn?

    Det rekommenderas att man börjar använda täcke till barn när de är runt ett år gamla. Vid den åldern är barn oftast tillräckligt stora för att kunna hantera ett täcke och har utvecklat förmågan att rulla över och dra undan täcket vid behov. Det är viktigt att täcket inte är för tungt eller för stort för barnet, och att det är av rätt storlek för barnets säng. Man bör även se till att täcket inte är för varmt, för att undvika överhettning. Om barnet inte är redo för ett täcke kan man använda en tunnare filt eller sovpåse istället.
  • Vad ska barn ha för täcke?

    Barn bör ha ett täcke som är anpassat efter deras ålder och behov. För spädbarn rekommenderas oftast att använda en sovpåse istället för ett täcke, eftersom det minskar risken för att täcket hamnar över barnets ansikte. När barnet blir äldre och kan hantera ett täcke säkert, kan man välja ett lätt täcke som passar årstiden. Det är viktigt att täcket är lagom varmt och inte för tungt för barnet.