Skippa sidhuvud och gå vidare.

MIDSOMMARKAMPANJ - spara upp till 60%!

Visar 24 av 27 produkter
12

  • Hur ofta ska jag tvätta min handduk?

    Din handduk ska egentligen tvättas betydligt oftare än vad de i regel görs i de flesta hushåll. Det rekommenderas att tvätta din handduk runt var tredje eller fjärde dag. Hur många dagar det ska gå beror lite på hur snabbt handduken hinner torka. En blöt handduk drar lättare till sig bakterier och kommer därför vara i behov av en tvätt oftare än en torr. Experter menar att handduken dessutom ska tvättas i 60 grader i minst 45 minuter, men var samtidigt noga med att inte slita på din handduk så att den förlorar färgen.
  • Hur högt ska handduken hänga?

    Det här är en fråga som bäst besvaras av hur långa ni är i hushållet. Standarden brukar dock ligga på mellan 190-200 centimeter från golvet, just för att undvika att dra till sig fukt från badrumsgolvet. Det kan också vara fördelaktigt att de inte hänger för nära golvet om du till exempel har husdjur, då hår och päls lätt fastnar i handdukarna annars.
  • Vad betyder den blå färgen på min handduk?

    Blått symboliserar det blöta havet och passar därmed perfekt till handdukar. I vårt utbud på Trademax hittar du flera handdukar av olika blå nyanser att välja mellan. Gemensamt för alla nyanser av blått är att de symboliserar frisk luft och rent vatten. Det är alltid förenat med lugn att omfamna sig av det blå, vilket gör det extra lämpligt att klä in sig i en blå handduk efter att du kommer ut ur duschen eller upp ur badet.