Skippa sidhuvud och gå vidare.

Allt för hemestern - till semesterpriser!

Skivstång

8 st produkter
Visar 8 av 8 produkter

En skivstång är en träningsutrustning som används för att styrketräna olika muskelgrupper. Den består av en lång metallstång med viktskivor på båda ändarna. Skivstången används främst i styrketräning och kan användas i olika övningar såsom knäböj, bänkpress och marklyft. Genom att lägga till eller ta bort viktskivor kan man justera belastningen och anpassa träningen efter sin egen styrka och förmåga. Skivstången är en populär träningsredskap både på gym och i hemmet, och används av både nybörjare och erfarna träningsentusiaster.

Vanliga frågor om Skivstång

  • Vilken skivstång ska jag ha för hemmabruk?

    För hemmabruk är det vanligt att använda en standard skivstång med en vikt på 20 kg och en längd på 220 cm. Denna storlek passar de flesta och ger dig möjlighet att utföra de vanligaste styrketräningsövningarna som knäböj, bänkpress och marklyft. Om du är nybörjare kan det också vara bra att börja med en skivstång som har en lägre startvikt, till exempel 15 kg.
  • Vad tränar man med skivstång?

    Med skivstång kan man träna olika muskelgrupper i kroppen. Skivstången är ett vanligt träningsredskap inom styrketräning och kan användas för att träna exempelvis rygg, bröst, axlar, armar och ben. Genom att använda skivstång kan man utföra övningar som marklyft, bänkpress, knäböj och militärpress, vilka stärker och bygger musklerna i kroppen.
  • Hur lång skivstång ska man ha?

    Längden på en skivstång beror på olika faktorer, såsom personens längd, träningsmål och typ av övningar som ska utföras. En vanlig standardlängd för en skivstång är 220 cm, men det finns också kortare alternativ som 180 cm eller 200 cm.