Skridskor

1 st produkter
2094780(1).jpg

Skridskoåkning är en populär vintersport i Sverige, och många människor njuter av att åka skridskor på sjöar och isar under den kalla årstiden. Med rätt skridskor tar du din vinterupplevelse till en helt ny nivå! Hos oss på Trademax hittar du skridskor av högsta kvalitet som passar alla åkare, från nybörjare till den vana åkaren. Vi har ett brett utbud av skridskor, från traditionella hockeyskridskor till mer avancerade långdistansskridskor. Vi har också ett stort urval av tillbehör, såsom skydd och hjälmar, för att se till att du är fullt skyddad under din åkning. Gör dig redo för vintern med ett par skridskor från oss!

Vanliga frågor om Skridskor

Hur åker man skridskor?

Att åka skridskor är en rolig och utmanande aktivitet som kräver en viss teknik och balans. Här är några grundläggande tips för att komma igång med att åka skridskor: När du fått på dig dina nya skridskor och tagit dig ut på isen så kan du hålla balansen genom att böja lite på knäna och hålla armarna utsträckta åt sidorna. Du förflyttar dig framåt genom att trycka ifrån med ena foten och glida framåt på den andra. Växla därefter mellan höger och vänster fot. När du behöver bromsa kan du vrida skridskorna något för att minska farten. Vi rekommenderar att alltid använda skyddsutrustning, såsom hjälm och skydd för handleder, armbågar och knän, när du åker skridskor. Och kom ihåg det viktigaste, ha kul!

Hur stora ska skridskor vara?

Man brukar säga att dina skridskor ska vara ungefär 5-7 mm längre än din fot. Du vill att skridskon ska sitta tajt för att undvika smärta. En bra idé är att prova skridskorna med den typ av strumpa du tänker använda när du åker. Läs alltid storleksguiden för skridskon du vill köpa för att vara säker på att du får rätt storlek på dina nya skridskor eller hockeyrör.

Hur slipar man skridskor?

För att slipa skridskor behöver ha tillgång till en skridskoslip. Om du inte har en egen kan du be om hjälp i en sportaffär eller kanske i din lokala ishall. Ska du slipa själv är det viktigt att du vet vad du gör så att du inte förstör dina skridskor. Det finns olike typer av slipning du kan göra för att ta bort mer eller mindre material från skridskons stålkant. Slipa alltid båda skridskorna för att de ska vara lika vassa. Efter slipning är det viktigt att runda av kanterna med en fil för att undvika att skridskorna fastnar i isen. Sätt på skydden efteråt så att du inte skadar dig på dina nyvässade skridskor!

Filtrera & sortera
Sortera på (Populärast)
Material
Bredd
Från(cm)
Till(cm)
Längd
Från(cm)
Till(cm)
Färg
Pris
Från(kr)
Till(kr)