Skippa sidhuvud och gå vidare.

Spara upp till 60% på utvalda DUNDERdeals!

Visar 5 av 5 produkter
När det gäller packning inför en vandring är det viktigt att vara väl förberedd. Först och främst bör du välja en lämplig ryggsäck som passar din kroppsstorlek och vandringslängd. Sedan är det viktigt att packa rätt utrustning, inklusive sovsäck, tält, mat och vatten. Kläder bör också vara anpassade efter vädret och vara lätta och funktionella. Det är också viktigt att ha med sig en karta, kompass och nödutrustning för säkerhets skull. Att packa lätt är också viktigt för att undvika onödig belastning. Genom att vara väl förberedd kan du njuta av en framgångsrik och trevlig vandringsupplevelse.

  • Hur packar jag en ryggsäck?

    Att packa en ryggsäck är relativt lätt men det finns några knep som gör packandet smidigare. Allt som är tungt packar du närmast ryggen och de saker som är lätta lägger du långt ner i ryggsäcken. På så vis underlättar du din egen balans och stabilitet. De saker som du vill komma åt enkelt och snabbt packar du i väskans ytterfack. Det är även bra att dela upp din packning i olika necessärer eller påsar, på så vis håller du lättare ordning.
  • Vilken ryggsäck ska jag välja?

    Du kan dela in ryggsäckar i tre kategorier. Ska du ut på en dagstur räcker det med en ryggsäck som rymmer 20-40 liter. Ska du vandra är det bra med en ryggsäck som rymmer 40-60 liter. Ska du däremot ut på ett långt äventyr behöver du en större ryggsäck. Den ska helst rymma mellan 60 upp till 120 liter.
  • Varför är det viktigt att jag packar rätt?

    Oavsett hur länge du ska vara borta eller hur mycket du ska bära är det alltid viktigt att du packar rätt. Skulle du packa din ryggsäck på fel sätt finns en risk att du belastar ryggen mer än benen. Du kommer då få så pass ont att du kanske måste avbryta ditt äventyr. Följer du tidigare rekommendationer om hur du packar rätt, där du sätter funktion mot behov så får du inga problem med din packning.