Skippa sidhuvud och gå vidare.
Visar 15 av 15 produkter

Att rengöra din soffa regelbundet är viktigt för att hålla den ren och fräsch. För att börja, dammsug soffan noggrant för att ta bort lös smuts och damm. Använd sedan en lämplig rengöringsprodukt för att ta bort fläckar och smuts. Se till att testa rengöringsprodukten på en dold del av soffan först för att undvika eventuella skador på tyget. Använd en mjuk borste eller en trasa för att försiktigt arbeta in rengöringsmedlet i tyget. Avsluta sedan genom att torka av soffan med en fuktig trasa för att ta bort eventuella rester av rengöringsprodukten. Med dessa enkla steg kan du hålla din soffa ren och fräsch under lång tid.

Vanliga frågor om Rengöring soffa

 • Hur rengör man tygsoffa?

  För att rengöra en tygsoffa kan du följa dessa steg:
 • Hur rengör man lädersoffa?

  För att rengöra en lädersoffa behöver man först dammsuga den för att avlägsna smuts och damm. Sedan kan man använda sig av en läderrengöringsspray som man applicerar på en mjuk trasa och torkar av soffan med. Undvik att använda för mycket vatten eller tvål då det kan skada lädret. Efter rengöring är det bra att använda sig av en läderbalsam för att återfukta och skydda lädret. Det är också viktigt att undvika att placera soffan i direkt solljus eller nära en värmekälla då det kan torka ut lädret.
 • Hur rengör man en sammetssoffa?

  För att rengöra en sammetssoffa bör du först dammsuga den med en mjuk borste eller en möbelborste för att avlägsna smuts och damm. Undvik att använda vatten eller andra vätskor eftersom det kan skada tyget. För att ta bort fläckar på sammetssoffan kan du använda en mjuk borste eller en torr mikrofiberduk. Om fläcken inte går att ta bort med en torr duk kan du prova att använda lite milt tvålvatten. Applicera tvålvattnet med en mjuk trasa och torka sedan försiktigt av med en torr trasa. Kom ihåg att alltid testa på en liten, dold yta först för att säkerställa att tvålvattnet inte skadar tyget.
 • Vilket medel för rengöring av soffor?

  För att rengöra soffor rekommenderas det att använda ett milt rengöringsmedel som är lämpligt för tyget på soffan. Det är viktigt att följa instruktionerna på rengöringsmedlet och att testa det på en liten och dold yta på soffan för att se om det påverkar tyget eller färgen.