Tekopp & temugg

18 st produkter

Att dricka te är en flertusenårig tradition som har många moderna varianter. Vare sig du föredrar grönt, vitt eller svart te, eller kanske rooibos-barr, blir ditt te godare i en vacker kopp, mugg eller glas. Välj ur vårt sortiment för att hitta den stil och storlek på tekopp eller temugg som förhöjer just din testund.

Tekopp och temugg för alla tillfällen

Vad skiljer en tekopp från en kaffekopp?

En tekopp är större än en kaffekopp eftersom du dricker större mängder te än du dricker kaffe, oftast. En temugg är också vidare än en kaffekopp, vilket gör att teet svalnar fortare än vad kaffet gör, vilket är meningen. Kaffe ska vara så hett som möjligt, men tevatten ska vara lite svalare, för att få godast smak på teet.

Är det bäst att ha en temugg eller en tekopp?

Om du väljer en tekopp med fat eller en temugg är en smaksak. Båda är praktiska på sitt sätt. En tekopp har oftast ett bra fat där man kan lägga sin tepåse eller tekula. Väljer du en temugg kan det vara bra att ha ett litet fat eller en skål till hands för att lägga ifrån sig tepåsen.

Kan jag använda teglas i stället för tekopp?

Teglas är ett elegant sätt att servera te och de rymmer ofta lite mindre te än vad en tekopp gör. Använder du teglas blir tedrickandet något av en ceremoni. En tekopp inbjuder ofta till att bälga i sig teet, medan ett teglas snarare kommunicerar att du ska njuta långsamt av drycken. Välj det som passar dig bäst för stunden.

Filtrera & sortera
Sortera på (Populärast)
Material
Bredd
Från(cm)
Till(cm)
Höjd
Från(cm)
Till(cm)
Färg
Pris
Från(kr)
Till(kr)
Leverans 2-6 vardagar