Skippa sidhuvud och gå vidare.

Spara upp till 60% på utvalda DUNDERdeals!

Kampanj påKaffekopp & kaffemugg

  Visar 0 av 0 produkter

  Var skulle du vara utan din kaffekopp eller kaffemugg? Denna morgondryck som får dagen att starta behöver ju hällas i något. Antingen i en liten kopp till frukosten, i en mugg som du kan bära runt medan du gör dig iordning, eller i en större termomugg med lock som du kan ta med dig på vägen till jobbet.

  Kaffekopp och kaffemugg för fest och vardag

  • Vad är skillnaden mellan en kaffemugg och kaffekopp?

   Den största skillnaden mellan kaffemuggen och kaffekoppen är storleken. Kaffemuggen är generellt större och rymmer mer, medan kaffekoppen är ganska beskedlig i sin storlek. Dock kan kaffekoppen anses vara finare. En kaffekopp med fat tar du fram när du får gäster. Något att dricka kaffe ur efter den fina middagen. Kaffemuggen är något du tar fram när kompisen kommer över för en fika.
  • Behöver jag särskilda kaffekoppar för cappuccino?

   Du behöver egentligen inte någon särskild kaffekopp för cappuccino. Det finns inget moment i tillredandet av en cappuccino som kräver att du använder en särskild kopp. Sedan finns det många som hävdar att smaken förhöjs om koppen är särskilt utformad för cappuccino, precis som glas för vin och cognac.
  • Behöver jag kaffekoppar med fat?

   Precis som med cappuccinokoppar är det inget du behöver som så, men det kan förhöja upplevelsen när det är riktigt fint. Fat till en kaffekopp fyller även ett par praktiska funktioner, som att fånga upp kaffedroppar som rinner ner längs utsidan på koppen. Sedan finns det även de som häller över det heta kaffet på fatet, som där snabbt svalnar och drickes.