Skippa sidhuvud och gå vidare.

Allt för hemestern - till semesterpriser!

Tekanna

1 st produkter
Visar 1 av 1 produkter

En tekanna är en behållare som används för att brygga och servera te. Den brukar vara tillverkad av porslin eller glas och kan ha olika storlekar och former. Tekannan har oftast ett lock för att hålla värmen och en pip för att hälla upp teet. Vissa tekannor har även ett inbyggt filter för att separera tebladen från drycken när man häller upp. Tekannor är populära i många kulturer och används ofta vid te-ceremonier eller vid en avkopplande stund med en kopp te.

Vanliga frågor om Tekanna

 • Hur fungerar en tekanna?

  En tekanna är vanligtvis tillverkad av keramik eller rostfritt stål och används för att brygga te. Tekannan har vanligtvis ett handtag för att enkelt kunna hålla och hälla upp te. För att använda en tekanna fyller man den med varmt vatten och lägger sedan teblad eller tepåsar i tekannan. Tebladen får sedan dra i det varma vattnet för att ge ifrån sig smak och färg. När teet har dragit klart kan man hälla upp det genom att hälla försiktigt från tekannans pip.
 • Hur håller man en tekanna varm?

  För att hålla en tekanna varm kan du använda några olika metoder:
 • Hur många matskedar teblad ska man ha i en tekanna?

  Mängden teblad som rekommenderas att använda i en tekanna kan variera beroende på personliga preferenser och styrkan på teet. Generellt sett brukar man använda cirka en tesked teblad per kopp te. Om din tekanna rymmer fyra koppar te kan du använda cirka fyra teskedar teblad. Du kan justera mängden teblad efter smak och önskad styrka på teet.
 • Vad heter de olika delarna på en tekanna?

  En tekanna består av flera olika delar, inklusive: