Skippa sidhuvud och gå vidare.

MIDSOMMARKAMPANJ - spara upp till 60%!

Visar 3 av 3 produkter

Populära filtreringar

En skärbräda används flitigt i ett kök. Den används till att förbereda mat, dela bröd men även som dekoration. Hos Trademax kan du bläddra bland skärbrädor i trä och plast, så du enkelt hittar en skärbräda som passar din inredningsstil.

Vanliga frågor och svar

  • Trä eller plastskärbräda?

    Det är bäst att välja skärbrädor i plast eller trä. Plastskärbrädor är praktiska för vardagssysslor då de kan diskas i diskmaskin. Förutom att det är snyggt med en träskärbräda är det även ett hygieniskt val. Bakterier trivs sämre i trä och de skåror som kan uppstå läker sig själva.
  • Hur tar jag hand om min träskärbräda?

    Det är viktigt att du inte diskar din träskärbräda i diskmaskin. Då sliter du ut den och den riskerar även att bli torr och spricka. Diska den för hand och torka sedan av den med en kökshandduk. Du kan olja in den i paraffinolja när den börjar kännas torr och desinficera den med ättika och vinäger. Har den fått djupa jack är det bara att blöta dem med lite vatten så sväller jacken igen.
  • Vad ska jag tänka på vid val av skärbräda?

    Det viktigaste med val av skärbräda är att den är skonsam mot kniven. Fundera sedan på val av material, plast eller trä? Sen är det bara att välja den du tycker passar dig och din inredningsstil bäst. Kanske är det en stor rund träskärbräda eller plastskärbrädor i olika färger? Oavsett vilken typ av skärbräda du är på jakt efter hittar du den med all säkerhet hos Trademax.