Skippa sidhuvud och gå vidare.

Just nu! 300:– EXTRA rabatt på köp över 4000:–. Kod: 300OFF

Avslutas om:

Visar 4 av 4 produkter

Kastruller är en viktig del av köksutrustningen och används för att tillaga mat på spisen. De är vanligtvis tillverkade av material som rostfritt stål, aluminium eller gjutjärn. Kastruller finns i olika storlekar och har en handtag för enkel hantering. De används för att koka, steka, simma eller ånga mat. Vissa kastruller har även lock för att behålla värmen och för att snabbt koka upp vätskor. Det är viktigt att välja en kastrull av god kvalitet för att säkerställa bästa kokresultat och hållbarhet. Kastruller är en oumbärlig del av varje kök och används för att tillaga en mängd olika rätter.

Vanliga frågor om Kastruller

 • Vad händer om man använder fel kastrull på induktionshäll?

  Om man använder fel kastrull på en induktionshäll kan det hända att kastrullen inte värms upp ordentligt eller inte alls. Induktionshällar fungerar genom att skapa ett magnetfält som genererar värme i kastrullen. För att detta ska fungera krävs det att kastrullen är gjord av ett magnetiskt material, till exempel gjutjärn eller rostfritt stål. Om man använder en kastrull som inte är magnetisk, till exempel en kastrull av aluminium eller koppar, kommer inte värmen att överföras till kastrullen och maten kommer inte att bli tillagad.
 • Hur poppar man popcorn i kastrull med smör?

  För att poppa popcorn i en kastrull med smör kan du följa dessa steg:
 • Vilka storlekar på kastruller ska man ha?

  Det beror på dina behov och hur ofta du använder kastruller. Generellt sett kan det vara bra att ha några olika storlekar för att kunna laga olika mängder mat. Här är några vanliga storlekar som kan vara bra att ha i köket:
 • Vad är det för skillnad på en gryta och en kastrull?

  En gryta och en kastrull är båda köksredskap som används för att tillaga mat, men det finns några skillnader mellan dem. En gryta är vanligtvis djupare och har högre kanter än en kastrull. Grytor används oftast för att tillaga långkok och maträtter som kräver mycket vätska eller utrymme. Kastruller å andra sidan är oftast grundare och har lägre kanter. De används vanligtvis för att koka, steka eller sautera maträtter som inte kräver lika mycket vätska eller utrymme som en gryta. Det är vanligt att använda en gryta för att tillaga soppa, grytor, stekar och långkok, medan en kastrull används för att koka pasta, ris, såser och mindre portioner av mat.
 • Hur får man bort fastbränt i kastrull?

  För att få bort fastbränt i en kastrull kan du följa följande steg: