Skippa sidhuvud och gå vidare.

Handla för minst 5000:- så BJUDER vi på expeditionsavgiften!

Tid kvar:

Visar 2 av 2 produkter

En mikrovågsugn är en elektrisk apparat som används för att värma mat och dryck snabbt och effektivt. Den fungerar genom att använda mikrovågor för att excitera vattenmolekyler i maten, vilket genererar värme och värmer upp maten. Mikrovågsugnar är vanligt förekommande i kök runt om i världen och är ett populärt val för snabb uppvärmning av mat. De är också användbara för att tina fryst mat och för att tillaga vissa enklare rätter. Mikrovågsugnar finns i olika storlekar och modeller, och har blivit en oumbärlig apparat i många hushåll.

Vanliga frågor om Mikrovågsugn

 • Hur fungerar en mikrovågsugn?

  En mikrovågsugn fungerar genom att generera mikrovågor som används för att värma mat. Inuti ugnen finns en mikrovågsgenerator som omvandlar elektrisk energi till mikrovågor. Dessa mikrovågor reflekteras och sprids i ugnens innandöme genom reflektorer och en roterande tallrik.
 • Vad ska man tänka på när man köper en mikrovågsugn?

  När man köper en mikrovågsugn finns det några faktorer att tänka på:
 • Hur mycket el drar en mikrovågsugn?

  En mikrovågsugn drar vanligtvis mellan 500 och 1500 watt beroende på modell och effekt. Det är viktigt att notera att detta är den maximala effekten som mikrovågsugnen kan dra när den är på högsta inställning. Vid användning på lägre effektnivåer kan energiförbrukningen vara lägre.
 • När kom mikrovågsugnen till Sverige?

  Mikrovågsugnen introducerades i Sverige på 1960-talet. Det var en relativt ny teknik vid den tiden och det tog ett tag innan den blev allmänt accepterad och populär i svenska hushåll. Sedan dess har mikrovågsugnen blivit en vanlig apparat i de flesta svenska kök.
 • När uppfanns mikrovågsugnen?

  Mikrovågsugnen uppfanns ursprungligen år 1945 av Percy Spencer, en amerikansk ingenjör och uppfinnare. Han arbetade för ett företag som hette Raytheon och upptäckte av en slump att mikrovågor kunde smälta choklad i hans ficka när han stod framför en magnetron. Detta ledde till utvecklingen av den första kommersiella mikrovågsugnen.