Vinglas

4 st produkter
2267903(1).jpg

Vinglas är ett glas som används för att dricka vin. Vanligtvis är vinglasen tillverkade av glas och har en kupig form för att kunna rymma vinets doft och smak på bästa sätt. Det finns olika typer av vinglas beroende på vilken typ av vin som ska serveras. Rödvinsglas är större och har en bredare kupa medan vitvinsglas är mindre och har en smalare kupa. Champagneglas är högre och smalare än vanliga vinglas för att bevara bubblorna i drycken. Valet av vinglas är viktigt för att uppleva vinets aromer på bästa sätt, då glasets form påverkar upplevelsen. Hos Trademax finns ett stort utbud av högkvalitativa vinglas som passar olika typer av vin.

Vanliga frågor om Vinglas

Hur mycket vin i ett vinglas?

Det beror på storleken på vinglaset. Ett standard vinglas rymmer oftast mellan 12 och 16 cl vin, medan större vinglas kan rymma upp till 25 cl eller mer. Men det är alltid rekommenderat att endast fylla vinglaset till ungefär hälften, eller glasets bredaste punkt för att kunna uppskatta vinets doft och smak på bästa sätt.

Hur många vinglas på en flaska?

Det beror på storleken på vinglaset och flaskan. En vanlig 750 ml flaska vin räcker vanligtvis till 5-6 standard vinglas (à 15 cl). Om glasen är större eller mindre, och beroende på hur mycket du häller upp i varje glas så kan antalet vinglas per flaska variera.

Hur håller man i ett vinglas?

Man håller i ett vinglas i stjälken eller foten för att undvika att handen värmer upp vinet. På så sätt håller vinet sin optimala temperatur och smak.

Filtrera & sortera
Sortera på (Populärast)
Höjd
Från(cm)
Till(cm)
Färg
Pris
Från(kr)
Till(kr)