Kampanj
1812925(2).jpg

En takfläkt har till uppgift att cirkulera luften i ett rum. För det mesta förknippar vi en fläkt med att den ska ge svalka. Då drar en takfläkt luften uppåt. Takfläktar kan också reverseras så att de istället trycker ner luft. Varm och kall luft skiktar sig naturligt så att varm luft stiger uppåt. Om en takfläkt trycker ner varm luft blir temperaturen i rummet mer jämn. Vintertid kan detta vara en fördel och det kan både ge värmekomfort och sänka energikostnaden. En fläkt har oftast tre till fem blad.

Takfläkt för ett behagligt rumsklimat

Hur många blad ska en takfläkt ha?

Om du vill ha en fläkt som ska gå tyst, ska du välja en fläkt med flera blad. Å andra sidan blir luftcirkulationen något sämre. Följaktligen kommer en fläkt med färre blad att ge bättre omblandning av luft men med ett högre ljud. Skillnaden i ljudnivå är dock inte så stor. Hos oss på Trademax kan du välja takfläktar med olika antal blad och varierande design.

Hur styr jag en takfläkt?

Den klassiska metoden är att dra i en kedja eller ett snöre. På det sättet slår du på och av fläkten, men bestämmer också hastigheten. Tillverkare av takfläktar följer självfallet med i tiden. Idag kan du styra en takfläkt med en fjärrkontroll. Moderna takfläktar kan ställas in i flera olika hastigheter och även ha en timerfunktion.

Kan jag ha takfläkt i köket?

Du kan köpa flera modeller av takhängda köksfläktar. Deras funktion är dock inte att blanda luft eller att ge värmekomfort. En köksfläkt ska istället dra ut stekos och rök så snabbt det bara går. Det finns olika hängande köksfläktar att välja bland hos oss på Trademax.

Kan takfläkt och belysning kombineras?

Ja, det är vanligt att takfläktar även är utrustade med lampa. Du får en inredning som både ger bra klimat och trivsam belysning i rummet.

Filtrera & sortera
Sortera på (Populärast)
Material
Bredd
Från(cm)
Till(cm)
Längd
Från(cm)
Till(cm)
Höjd
Från(cm)
Till(cm)
Färg
Pris
Från(kr)
Till(kr)
Kampanj
Kampanj