Skippa sidhuvud och gå vidare.
Visar 3 av 3 produkter

Oljefyllda element är en typ av värmeelement som används för att värma upp rummet. Dessa element är fyllda med olja som fungerar som en värmebärare och hjälper till att sprida värmen jämnt i rummet. Oljan värms upp genom att en elektrisk ström passerar genom elementet och värmen sprids sedan genom konvektion. Oljefyllda element är tysta och effektiva och kan användas i olika typer av rum som till exempel vardagsrum, sovrum och kontor. De är också enkla att använda och kan justeras för att uppnå önskad temperatur.

Vanliga frågor om Oljefyllda element

Vad är fördelen med oljefyllda element?

Oljefyllda element har flera fördelar jämfört med andra uppvärmningsalternativ:

1. Jämnare och längre värmespridning: Oljefyllda element har en hög värmekapacitet, vilket innebär att de kan producera och behålla värme under en längre tid. Detta resulterar i en mer jämn och konstant värmespridning i rummet.

2. Tyst drift: Oljefyllda element är oftast tysta under drift. Det finns inga fläktar eller pumpar som genererar ljud, vilket gör dem idealiska för användning i sovrum eller andra ljudkänsliga områden.

3. Energisnålhet: Oljefyllda element kan vara energieffektiva, eftersom de behåller värme under en längre tid även när de är avstängda. Detta innebär att de kan fortsätta att avge värme även efter att de har stängts av, vilket minskar energiförbrukningen.

4. Säkerhet: Oljefyllda element är generellt sett säkra att använda eftersom de inte har några öppna lågor eller risk för läckage. De är också konstruerade för att vara stabila och har oftast funktioner som överhettningsskydd och automatisk avstängning vid eventuell överhettning.

Sammanfattningsvis är fördelarna med oljefyllda element deras jämnare och långvariga värmespridning, tyst drift, energisnålhet och säkerhet.

Vilken typ av olja finns i oljefyllda element?

I oljefyllda element används vanligtvis mineralolja som värmebärare. Mineralolja är en form av petroleumdestillat som har goda termiska egenskaper och kan effektivt transportera värme från elementet till rummet. Denna typ av olja är också elektriskt isolerande och hjälper till att förhindra korrosion inuti elementet.

Hur mycket ström drar ett oljeelement?

Ett oljeelement drar vanligtvis mellan 500 och 2500 watt beroende på dess effekt. Det exakta strömförbrukningen beror på elementets effektinställning och hur länge det används. Det är viktigt att följa tillverkarens rekommendationer och inte överbelasta elsystemet genom att använda för många oljeelement samtidigt.