Skippa sidhuvud och gå vidare.
Visar 1 av 1 produkter

Vinkeljärn är en vanlig typ av metallprofil som används inom bygg- och konstruktionsindustrin. Det är tillverkat av stål och har en L-formad sektion, vilket ger det dess karakteristiska namn. Vinkeljärn används för att ge stabilitet och förstärkning i olika typer av konstruktioner, såsom ramverk, stöd och hörnbeslag. Det är också vanligt att använda vinkeljärn för att skapa ramar och ställningar i olika typer av projekt. Vinkeljärn finns i olika storlekar och tjocklekar för att passa olika behov och krav i olika projekt.

Vanliga frågor om Vinkeljärn

Vad använder man vinkeljärn till?

Vinkeljärn är en typ av metallprofil som används inom bygg- och konstruktionsindustrin. Det används främst för att ge strukturellt stöd och förstärkning i olika typer av konstruktioner. Vinkeljärn kan användas för att skapa ramverk, stödben, balkar, hörnbeslag och andra typer av strukturella komponenter. Det är vanligtvis tillverkat av stål och har en L-formad profil, vilket ger det extra stabilitet och hållbarhet.

Vilken skruv till vinkeljärn?

För att fästa vinkeljärn rekommenderas det att använda självgängande skruvar av rostfritt stål eller förzinkat stål. Det är viktigt att skruven är tillräckligt lång för att ge tillräckligt grepp och säkerhet. Storleken på skruven beror på tjockleken på vinkeljärnet och belastningen det kommer att utsättas för. Det bästa är att använda skruvar som är speciellt utformade för att fästa vinkeljärn, såsom vinkeljärnsskruvar eller vinkelskruvar, eftersom de har en speciell konstruktion för att ge extra stabilitet.