Braskamin & vedkamin

12 st produkter
1520606(1).jpg

En braskamin är en energieffektiv värmelösning för ditt hem. Ved är inte bara en billig värmekälla, det är också en förnyelsebar energikälla. Även när elden slocknat fortsätter en vedkamin att alstra värme i ditt hem. En kamin är inte bara energieffektiv, det är också en snygg inredningsdetalj och ger ditt hem den där lilla extra mysfaktorn. En kamin kan du ha i huset, i stugan eller på sommarstället och den kan placeras nästan vart du vill. En braskamin i uterummet skapar en härlig oas som du kan använda året runt istället för enbart under de varmare månaderna. Myskänslan från en varm eld en ruskig kväll är svårslagen, spana in Trademax utbud av kaminer och beställ din myskänsla redan idag.

Braskaminer mysigaste värmekällan

Vilken typ av braskamin ska jag välja till mitt hem?

Det beror lite på vad du vill ha ut av det hela. Vill du endast ha din kamin för mysfaktor väljer du en mindre modell. Önskar du använda din braskamin som värmekälla behöver du en kraftigare variant. Tänk då också på att veden ska vara torr, alltså inte ha mer än 20% fukthalt för maximal värmeeffekt. Väljer du dessutom en vedkamin med täljsten så håller värmen extra länge.

Kan jag installera min braskamin själv?

Det beror på. Alla kaminer som ska anslutas med rör till din skorsten bör installeras av behörig fackman och sedan godkännas av kommunen. En skorstensfejarmästare ska besiktiga installationen innan du kan börja värma ditt hem. Allt för säkerheten!

Hur passar en kamin in i min inredning?

Stil och funktionalietet är två viktiga komponenter vid vad av kamin. En braskamin eller vedkamin är alltid ett snyggt och trevligt inslag i din bostad. På Trademax har vi många olika modeller och stilar för att du ska hitta en som passar just din stil och dina behov. Välj en liten vedkamin i det lilla utrymmet, och en stor vedkamin om du behöver mycket värme.

Hur sköter jag min braskamin?

En braskamin är lättskött. När elden brunnit ut och askan kallnat kan du skrapa ut askan, och har du trädgård är det en perfekt gödsling i trädgården. Hur ofta du behöver att sotaren kommer beror lite på hur mycket och ofta du eldar. Det handlar om allt från en gång om året till vart fjärde år. Fråga din sotare för att få rätt intervall baserat på ditt användande av kaminen. Det är bra om du själv sotar mellan varven för att hålla din kamin i så bra skick som möjligt.

Filtrera & sortera
Sortera på (Populärast)
Varumärke
Bredd
Från(cm)
Till(cm)
Längd
Från(cm)
Till(cm)
Höjd
Från(cm)
Till(cm)
Färg
Materialtyp
Form
Stil
Pris
Från(kr)
Till(kr)
Utseende