1890203(1).jpg

En julgransmatta är en värdefull inredningsdetalj när man pyntar och sätter in granen till jul.Det finns olika modeller och mer eller mindre påkostade utföranden, men en julgransmatta är för det mesta gjord av juteväv.

Håll koll på barren med en julgransmatta

Vad är fördelen med att ha en julgransmatta?

En julgransmatta skyddar golvet från att bli repat av julgransfoten, speciellt när du vill flytta julgranen. Mattan är mysig och gör att rummet blir mer ombonat. Dessutom brukar du nog lägga julklappar under granen och då är det trevligt att ha dem på en julgransmatta. Det tillhör den svenska jultraditionen att ha en matta under granen, och det skulle se kalt och tomt ut om den inte fanns där.

Hur är en julgransmatta dekorerad?

En julgransmatta brukar ha ett rött kantband som är påsytt. Dekoren är oftast tryckt på väven, och i de enklaste varianterna är det röd färg på naturfärgad jute. Det finns också tryck i grönt och rött, och de riktigt påkostade julgransmattorna kan också ha brodyr. De vanliga jutemattorna man köper har ofta ett simulerat korsstygnsmönster med kryss i formationer som hjärtan och stjärnor.

Är julgransmattor alltid gjorda av juteväv?

Ja, de allra flesta julgransmattor är gjorda av juteväv. Det är rustikt och julgransmattan matchar också tomtens jutesäck med julklappar. Den som har mycket tid, är händig och handarbetsintresserad kan brodera en julgransmatta i aidaväv med ett konstfullt korsstygnsmotiv, men det är få som gör det numera, när det finns färdiga och snygga julgransmattor att köpa. Nya modeller kan vara vita eller grå. Det är enkelt att köpa en ny när du vill ha variation.

Filtrera & sortera
Sortera på (Populärast)
Bredd
Från(cm)
Till(cm)
Längd
Från(cm)
Till(cm)
Höjd
Från(cm)
Till(cm)
Färg
Materialtyp
Pris
Från(kr)
Till(kr)
Leverans 2-6 vardagar