1449772(3).jpg

LED-lampor är den nya tidens ljuskälla. De är smidiga, snygga och tar väldigt lite plats. Framförallt är LED lights energisnåla. Äldre tiders ljuskällor var väldigt mycket dyrare att driva och höll kortare tid. Även om LED-lampor fortfarande är dyrare att köpa in per enhet än de gamla glödlamporna, så håller de väldigt mycket längre och drar betydligt mindre ström under tiden.

En LED-lampa tar hand om ditt ljusbehov billigt och snyggt

Hur fungerar LED-lampor?

Din LED-belysning driver du med el. Men det krävs inte så mycket el. En vanlig LED-slinga kan du till och med driva via USB-kontakt in i datorn eller en powerbank.

Vad betyder LED?

LED står för light-emitting diode. På svenska betyder det helt enkelt lysdiod. Även om vi bara sett LED-ljus på marknaden de senaste femton åren uppfanns LED redan för hundra år sedan. Du kunde köpa röda LED-lampor redan på 60-talet. Därefter utvecklades andra färger. Dock var det först relativt nyligen som forskare utvecklade blått ljus, vilket ledde vidare till det vita ljuset. Detta i sin tur gjorde LED-lampor användbara i alla hushåll. De trettio år av arbete det tog att utveckla det vita LED-ljuset gav Isamu Akasaki, Hiroshi Amano och Shuji Nakamura Nobelpris i fysik år 2014.

Kan en LED-lampa drivas med hjälp av solen?

På grund av sin låga energiförbrukning lämpar sig LED-lampor extra bra att drivas av solens strålar via en solcellspanel. Panelen behöver inte vara särskilt stor för att du ska få ljus från lampan under stora delar av dygnet. Ju längre forskningen går inom båda områdena kommer en sådan lampa att lysa längre och starkare.

Filtrera & sortera
Sortera på (Populärast)
Material
Bredd
Från(cm)
Till(cm)
Höjd
Från(cm)
Till(cm)
Färg
Pris
Från(kr)
Till(kr)