Skippa sidhuvud och gå vidare.

Säsongsstart! Vårens utemöbler har landat hos oss!

Visar 1 av 1 produkter

En rislampa är en traditionell japansk lampa som är tillverkad av rispapper och bambu. Denna typ av lampa används främst som en dekorativ ljuskälla och har en unik och vacker design. Rispapperet släpper igenom ljuset på ett mjukt och diffust sätt, vilket skapar en lugn och avslappnande atmosfär i rummet. Rislampor är populära både i Japan och runt om i världen och används ofta för att skapa en exotisk touch i heminredningen. Dessa lampor finns i olika storlekar och former och kan vara hängande eller stående.

Vanliga frågor om Rislampa

  • När var rislampor som mest populära?

    Rislampor, också kända som rispapperlampor eller japanska lyktor, blev mest populära under 1960- och 1970-talet. Under denna tid var det en trend att inreda med asiatiskt inspirerade dekorationsföremål, och rislampor blev en populär del av den estetiken. Dessa lampor gav ett mjukt och diffust ljus och skapade en lugn och avslappnad atmosfär i rummet. Även om rislampor fortfarande används och uppskattas idag, var deras popularitet som störst under denna tid.
  • Vad kännetecknar en rislampa?

    En rislampa är en lampa som är tillverkad av rispapper eller risväv. Den är oftast formad som en boll eller en skärm och används traditionellt i japansk inredning. Rislampor ger ett mjukt och diffust ljus och används ofta för att skapa en avslappnad och lugnande atmosfär i rummet. De kan vara antingen hängande från taket eller placeras på en bordsyta.
  • Hur sätter man upp en rislampa?

    För att sätta upp en rislampa behöver du följa några enkla steg: