Skippa sidhuvud och gå vidare.

Spara upp till 60% på utvalda DUNDERdeals!

Visar 24 av 59 produkter
1
...
3

En båglampa är en typ av golvlampa som har en böjd arm som liknar en båge. Lampan är vanligtvis placerad på en stabil bas och böjningen av armen gör det möjligt att rikta ljuset på ett specifikt område. Båglampor är populära för att de ger en modern och elegant touch till rummet samtidigt som de erbjuder praktisk belysning. De används ofta som läslampor eller för att skapa stämning i ett rum. Båglampor finns i olika stilar och material, inklusive metall, trä och glas, vilket ger möjlighet att välja en som passar ens personliga smak och inredning.

Vanliga frågor om Båglampa

Vem uppfann båglampan?

Båglampan, även känd som "Arco lampan", designades av de italienska arkitekterna Achille och Pier Giacomo Castiglioni år 1962. Orginallampan tillverkas av den välrenommerade italienska belysningsföretaget Flos.

Vilken stil passar båglampan in i?

Båglampan är en tidlös och mångsidig belysningslösning som kan passa in i olika stilar och inredningar. Den är särskilt populär inom modern och minimalistisk design, där dess enkla och eleganta form kan skapa en snygg kontrast. Båglampan kan också användas i mer traditionella eller vintage-inspirerade inredningar för att ge en intressant och unik touch. Det beror på vilka material och färger som används i själva lampan och hur den kombineras med övrig inredning. I slutändan är det upp till individens personliga smak och preferenser att avgöra vilken stil båglampan passar bäst in i.