Skippa sidhuvud och gå vidare.

Kampanj påSänglampor & nattduksbordslampa

25 st produkter
Visar 24 av 25 produkter
12

Populära filtreringar

En sänglampa har flera uppgifter. Den ska lysa upp, men inte för mycket. Du kanske har en klocka på ditt nattduksbord. Lampan måste tändas för du ska kunna läsa av klockan i mörker, men du vill inte väcka din partner som ligger vid din sida. Då finns det sänglampor med diskret ljus. Har du nattlektyr som du ska läsa i sängen innan du somnar? Då behöver du en lampa vars ljuskägla riktas mot boken. Om du råkar somna mitt i läsandet, är det bra med en timer som släcker sänglampan. Hos oss på Trademax hittar du lampor som passar i just din sängkammare.

Sänglampa med olika uppgifter

  • Vilka är fördelarna med en vägghängd sänglampa?

    Att ha en vägghängd sänglampa ger många praktiska fördelar. Du kan ha annat än lampa på ditt nattduksbord. Böcker och vattenglas får bättre plats. Du riskerar inte att välta lampan när du sömndrucken famlar efter knappen för att tända den. En vägglampa blir också ett dekorativt inslag i ditt sovrum. Det finns vägglampor som ger belysning till rummet men som också har läslampa som riktas mot din bok.
  • Hur högt ska sänglampan sitta?

    Tänk på att inte placera sänglamporna för högt. Om de är för högt placerade finns risken att ljuset inte når ner tillräckligt bra. Väljer du vägghängda sänglampor är en bra riktlinje att utgå från sängens kant och gå 20 centimeter utanför den. Upp till själva ljuskällan ska det sedan vara ca 60 centimeter. Du kan även ha en sänglampa mitt över sovplatsen.
  • Kan jag ha en bordslampa som sänglampa?

    Det går alldeles utmärkt. Möjligen har en renodlad sänglampa en fördel eftersom ljuskäglan oftast går att rikta. Det viktigaste är att du får bra ljus i ditt sovrum, speciellt om du ska läsa i sängen. Bra att tänka på är att inte använda en glödlampa under 40W eller om det är en LED-lampa under 400 lumen.