Bastu

14 st produkter
fc0707b6ed00c33fbb12e91b671eb08de1a55bae.jpg

Med en egen bastu har du alltid nära till avkoppling och det är en bra avslutning på ett träningspass eller en skogspromenad att krypa in i värmen. Värmen får kroppens muskler att slappna av och den får blodcirkulationen att öka vilket gör att du känner dig frisk och behaglig till mods.

Ta ditt hem till nästa nivå med en egen bastu

Varför badar man bastu?

Det finns många anledningar till att bastu är så populärt. De flesta vet att det är en finsk tradition och att det är ett sätt att umgås. Bastubad är dessutom nyttigt för hälsan om badandet görs på rätt sätt. Det sägs att regelbundet bastande förebygger högt blodtryck och att det är bra för hjärtat. Att bada bastu ökar dessutom blodgenomströmningen i kroppen vilket ger en behaglig känsla.

Var kan jag ha en bastu?

En bastu med ett elektriskt aggregat kan du ha i källaren, fritidshuset eller i ansluting till ditt badrum, och den behöver inte vara så stor. Vill du ha en vedeldad bastu behöver du ha skorsten och den installeras av sotare. En annan lösning är en ångbastu som är som en duschkabin och den kan du också installera i ditt badrum.

Varför använder man bastusten?

Bastusten kallas de stenar som ligger ovanpå bastuaggregatet för att sprida värme och fukt i din bastu. Eftersom temperaturen i bastun kan bli väldigt hög och stenarna ska tåla att man stänker vatten på dem ställs det stora krav. De stenar som används i en bastu är framförallt olivin, diabas och keramiska stenar som tillverkats för att klara värmen i en bastu.

Filtrera & sortera
Sortera på (Populärast)
Material
Bredd
Från(cm)
Till(cm)
Längd
Från(cm)
Till(cm)
Höjd
Från(cm)
Till(cm)
Färg
Pris
Från(kr)
Till(kr)