1254148.jpg

En riktig sekatör är förutsättningen för att ditt trädgårdsarbete ska gå smidigt och bli bra, och det är därför den ingår i trädgårdsarbetets grundutrustning. Bra handskar för att skydda händerna, en liten planteringsspade, en kratta och en skottkärra ingår också i det du behöver tillgång till när du är ute i trädgården.

Ansa trädgården med rätt sekatör

Varför behöver jag en sekatör?

En sekatör är kanske trädgårdens viktigaste redskap. Med hjälp av en vass sekatör kan du klippa av grenar, torkade blomställningar, rosor och andra växter i din trädgård utan att skada dem. Om du inte använder en riktig sekatör finns det risk för att snittytan blir ojämn och den skada som blir på grenen eller växten kan ge upphov till mögel och röta.

Hur fungerar en sekatör?

En sekatör är ett litet och behändigt redskap som, trots sin storlek, är starkt och vasst. När du klipper med en sekatör ska bladen vara vassa och din sekatör ska vara rengjord och oljad för bästa resultat. En sekatör är som en sax men mycket starkare, och den har fördelen att den kommer åt överallt. Sekatören kan kompletteras med en kraftigare grensax.

Hur ska jag sköta min sekatör?

När du har använt din sekatör behöver den rengöras. Det fastnar lätt växtdelar och växtsaft på sekatörbladet som kan mögla, och detta kan skada nästa växt som du använder den till. Om du rengör din sekatör med T-sprit efter användning, slipar sekatörbladen med slipsten och sedan oljar in den, kommer du att ha ett bra redskap som du kan använda länge.

Filtrera & sortera
Sortera på (Populärast)
Material
Längd
Från(cm)
Till(cm)
Färg
Pris
Från(kr)
Till(kr)