Skippa sidhuvud och gå vidare.

Allt för hemestern - till semesterpriser!

Dubbeltäcke

7 st produkter
Visar 7 av 7 produkter

Dubbeltäcke är en typ av sängkläder som består av två separata täcken som är ihopsydda längs ena sidan. Detta gör det möjligt för två personer att sova under samma täcke, men ändå ha en individuell täckesdel. Dubbeltäcket är vanligtvis större än ett vanligt täcke för att rymma båda personerna bekvämt. Det är ett populärt val för par som vill dela sängkläder men ändå ha möjlighet att justera täckets värme och komfort efter sina egna preferenser. Dubbeltäcken finns i olika material och tjocklekar för att passa olika behov och årstider.

Vanliga frågor om Dubbeltäcke

  • Vad är det för storlek på dubbeltäcke?

    Storleken på ett dubbeltäcke kan variera beroende på tillverkare och landets standarder. I Sverige är den vanligaste storleken på ett dubbeltäcke 200x200 cm. Detta är en standardstorlek som passar för de flesta dubbelsängar. Det finns även andra storlekar som kan användas för dubbeltäcken, såsom 220x220 cm eller 240x220 cm, men dessa är mindre vanliga.
  • Varför ska man ha ett dubbeltäcke?

    Att ha ett dubbeltäcke kan vara fördelaktigt av flera anledningar. För det första ger ett dubbeltäcke extra värme och komfort under kalla nätter eller på vintern. Det kan vara särskilt användbart för personer som är frusna eller som sover i kallare sovrum.
  • Hur stor tvättmaskin behöver man till dubbeltäcke?

    Det beror på storleken på dubbeltäcket. Generellt sett rekommenderas en tvättmaskin med en kapacitet på minst 7 kg för att tvätta ett dubbeltäcke. Det är viktigt att tvättmaskinen har tillräckligt med utrymme för att tvätta täcket ordentligt och effektivt.