Spishäll

5 st produkter
53cf4667fef79a1de227fcda3ed9467215de82ef.jpg

En spishäll är en slags matlagningsplatta som vanligtvis används på camping, i båtar eller på andra ställen där man inte har tillgång till en traditionell spis. Spishällar finns i olika storlekar och varianter, och vissa modeller drivs med gas, medan andra fungerar med el. De är enkla att använda och rengöra, och kan vara ett utmärkt alternativ för den som vill laga mat utomhus eller på resande fot. Det finns också spishällar som är särskilt utformade för kaffe- eller teberedning, och som har en inbyggd vattenkokare.

Vanliga frågor om Spishäll

Vad är det för skillnad på keramikhäll och induktionshäll?

En keramikhäll värmer upp en platta av glaskeramik genom att elektrisk ström passerar genom en metallspole under glaset. Plattan värms sedan upp och överför värmen till kastrullen eller pannan. En induktionshäll använder däremot elektromagnetisk induktion för att värma direkt i kastrullen eller pannan, vilket gör att värmen blir mycket effektivare och snabbare. En induktionshäll är även säkrare eftersom den bara värmer när kastrullen eller pannan är placerad på plattan, och plattan själv inte blir lika varm som på en keramikhäll.

Vad ska man tänka på när man köper spishäll?

När du ska köpa spishäll är det ett antal faktorer du bör tänka på. Här är några viktiga punkter:

  • Typ av spishäll: Det finns olika typer av spishällar, till exempel glaskeramiska, induktions- och gasspisar. Fundera på vilken typ som passar dig bäst.
  • Mått och storlek: Se till att spishällen passar in i ditt kök och att den har tillräckligt med plats för dina kastruller och stekpannor.
  • Antal kokzoner: Tänk på hur många kokzoner du behöver. En spishäll med fyra kokzoner räcker oftast för en vanlig familj.
  • Säkerhet: Kontrollera att spishällen har säkerhetsfunktioner som automatisk avstängning och överhettningsskydd.
  • Pris: Bestäm din budget och jämför olika modeller för att hitta den som passar dig bäst.

Hur rengör jag min spishäll?

För att rengöra din spishäll behöver du först låta den svalna helt. Sedan kan du använda en speciell rengöring för spishällar eller en blandning av varmt vatten och diskmedel. Applicera rengöringsmedlet på spishällen och låt det verka en stund. Skrubba sedan ytan med en mjuk svamp eller trasa tills all smuts och fett har lösts upp. Torka av ytan med en ren trasa eller papper och se till att inget rengöringsmedel finns kvar på spishällen. Upprepa processen om det behövs.

Filtrera & sortera
Sortera på (Populärast)
Material
Bredd
Från(cm)
Till(cm)
Längd
Från(cm)
Till(cm)
Höjd
Från(cm)
Till(cm)
Färg
Pris
Från(kr)
Till(kr)