Skippa sidhuvud och gå vidare.

Spara upp till 60% på utvalda DUNDERdeals!

Visar 2 av 2 produkter

Champagneglas är speciellt utformade glas som används för att servera och avnjuta champagne på bästa sätt. De är vanligtvis smala och höga, med en elegant och stilren design som passar lika bra till den exklusiva drycken som till andra mousserande viner. Ett champagneglas ska gärna vara högt och smalt för att behålla bubblorna och aromerna i drycken längre. De höga tunna kanterna har inte bara en bevarande funktion, de bidrar också till den visuellt tilltalande upplevelsen av att kunna se det mousserande vinets fina perlage. Traditionella champagneglas är tillverkade av kristall eller fint glas, som är tunna och lätta att hålla.

Vanliga frågor om Champagneglas

 • Vilken storlek på champagneglas?

  Champagneglaset är vanligtvis mellan 17-22 centimeter högt med en diameter på cirka 5-6 centimeter vid toppen av glaset. Storleken varierar beroende på tillverkaren och designen på glaset. Det finns olika typer av champagneglas i olika storlekar och former, såsom coupeglas och flöjtglas. Valet av glas beror på personliga preferenser och det finns inga strikta regler för vilken typ av champagneglas som bör användas.
 • Hur mycket rymmer ett champagneglas?

  Ett standard champagneglas rymmer vanligtvis mellan 15 och 20 centiliter.
 • Hur många champagneglas på en flaska?

  Det brukar räknas med att en flaska champagne på 75 cl räcker till 6 standardglas, vilket skulle innebära att en flaska champagne räcker till 8 champagneglas på 15 cl.
 • Hur hålla champagneglas?

  Det finns två vanliga sätt att hålla ett champagneglas på. Det första sättet är att hålla glaset med tre fingrar runt stjälken, medan tummen placeras vid basen av stjälken. Detta sätt att hålla champagneglas på hjälper till att hålla champagnen vid en sval temperatur längre, eftersom handen inte kommer i kontakt med kupan där det mousserande vinet är. Det andra sättet är att hålla glaset i botten av kupan med en hand, vilket kan ses vid stående mingel. Tänk på att undvika att hålla glaset vid kupan eftersom det kan påverka champagnens temperatur och smak.