Skippa sidhuvud och gå vidare.

Just nu! 300:– EXTRA rabatt på köp över 4000:–. Kod: 300OFF

Avslutas om:

Visar 2 av 2 produkter

Febertermometern är en viktig medicinsk apparat som används för att mäta kroppstemperaturen. Det finns olika typer av febertermometrar, såsom digitala termometrar, örontermometrar och kvicksilvertermometrar. Digitala termometrar är den vanligaste typen och mäter temperaturen genom att placeras under tungan eller armhålan. Örontermometrar är snabbare och mer bekväma att använda, men kan vara mindre tillförlitliga. Kvicksilvertermometrar är inte längre vanliga på grund av de giftiga ämnena som de innehåller. En normal kroppstemperatur ligger mellan 36,5 och 37,5 grader Celsius. En hög kroppstemperatur kan indikera en infektion eller sjukdom och bör övervakas noggrant.

Vanliga frågor om Febertermometer

  • Vart är det bästa stället att applicera sin febertermometer?

    Det bästa stället att applicera en febertermometer beror på vilken typ av termometer det är. För en oral termometer, som placeras i munnen, bör den placeras under tungan så långt som möjligt för att ge en noggrann avläsning. För en rektal termometer, som placeras i ändtarmen, bör den försiktigt sättas in cirka 2,5 cm för att ge en korrekt temperaturavläsning. För en örontermometer, som placeras i hörselgången, bör den placeras i örat så att den pekar mot näsan. För en non-contact febertermometer hålls termometern i närheten av pannan, vanligtvis cirka 1-5 cm från huden, och en avläsning tas från avståndet. Det är viktigt att läsa instruktionerna för varje specifik febertermometer för att få bästa resultat.
  • Vad är non-contact febertermometer?

    En non-contact febertermometer är en typ av termometer som kan mäta kroppstemperaturen utan att den behöver komma i kontakt med huden. Detta görs vanligtvis genom att mäta infraröd strålning som utsöndras från kroppen. Denna typ av termometer är särskilt användbar för att minska risken för smittspridning, eftersom den inte behöver komma i direkt kontakt med personen som mäts.