Skippa sidhuvud och gå vidare.

Spara upp till 60% på utvalda DUNDERdeals!

Visar 1 av 1 produkter

Ostknivar är specialdesignade knivar som används för att skära ost. De har vanligtvis ett smalt och vasst blad, vilket gör det enklare att skära genom ostens konsistens. Det finns olika typer av ostknivar för olika typer av ost, såsom hårdost, mjukost och smulig ost. Vissa ostknivar har även hål i bladet för att förhindra att osten fastnar. Det är viktigt att använda en ostkniv av god kvalitet för att få bästa möjliga resultat och för att undvika att osten smular sönder. En välskuren ost är en njutning för både ögat och smaklökarna.

Vanliga frågor om Ostknivar

Vilken kniv till vilken ost?

För att få bästa resultat och bevara ostens smak och konsistens är det viktigt att använda rätt kniv till varje typ av ost. Här är några riktlinjer:

1. Ostkniv: En ostkniv är en allroundkniv som fungerar bra för de flesta ostar. Den har ett smalt, spetsigt blad och en klyftad spets som gör det enkelt att skära och servera osten.

2. Parmesankniv: En parmesankniv är en kniv med ett kort, kraftigt blad och en spetsig ände. Den är speciellt utformad för att bryta loss bitar av hårdparmesan.

3. Osthyvel: En osthyvel används främst för att skiva hårda och halvhårda ostar som cheddar eller gouda. Den har ett långt, brett blad och gör det enkelt att få tunna och jämna skivor.

4. Smörkniv: En smörkniv används för att breda ut mjukare ostar som brie eller camembert. Den har ett brett, rundat blad som gör det enkelt att fördela osten på bröd eller kex.

Kom ihåg att rengöra kniven mellan varje ost för att undvika att smaker blandas. Lycka till med ostskärningen!