Skippa sidhuvud och gå vidare.

Allt för hemestern - till semesterpriser!

Bak & pizzastenar

2 st produkter

Bak- och pizzastenar är en populär köksutrustning som används för att skapa perfekt bakade bröd och pizza. Dessa stenar är gjorda av keramik eller natursten och fungerar genom att absorbera och lagra värme, vilket ger en jämn och konstant temperatur under bakningsprocessen. Genom att använda en bak- eller pizzasten kan man uppnå en krispig botten och jämn tillagning av bröd och pizza. Dessa stenar är också idealiska för att grilla grönsaker och kött. Med en bak- eller pizzasten kan man enkelt skapa professionella resultat i sitt eget kök.

Vanliga frågor om Bak & pizzastenar

  • Kan man använda pizzasten i vanlig ugn?

    Ja, man kan använda en pizzasten i en vanlig ugn. En pizzasten hjälper till att jämna ut och fördela värmen jämnt i ugnen, vilket ger en krispigare botten på pizzan. För att använda en pizzasten i en vanlig ugn, placera stenen på en ugnsgaller och förvärm ugnen tills stenen är ordentligt varm. Sedan kan du placera pizzan direkt på stenen och baka den som vanligt.
  • Vad är bäst, pizzastål eller pizzasten?

    Både pizzastål och pizzasten är utmärkta verktyg för att baka pizza hemma, men det beror på personliga preferenser och önskat resultat. Pizzastål är gjorda av tjockt stål och har förmågan att hålla och överföra värme mycket effektivt. Detta resulterar i en krispig botten och en snabbare tillagningstid. Pizzasten å andra sidan är gjord av keramik eller stenmaterial och har förmågan att absorbera fukt, vilket ger en mjukare och luftigare pizza.
  • Kan man lägga pizzan direkt på pizzastenen?

    Ja, det är vanligt att man lägger pizzan direkt på pizzastenen när man bakar pizza. Pizzastenen hjälper till att jämna ut och fördela värmen jämnt, vilket ger en krispigare och jämnare botten. Innan du lägger pizzan på stenen är det viktigt att se till att stenen är ordentligt uppvärmd för att få bästa resultat.