Skippa sidhuvud och gå vidare.

Missa inte SOMMARREA - galna deals till hem & uteplats!

Sous vide

1 st produkter
Visar 1 av 1 produkter

Sous vide är en matlagningsmetod som innebär att man tillagar maten i en vakuumförpackning i ett vattenbad med en temperatur som är lägre än kokningspunkten. Detta gör att maten behåller sin fuktighet och smak samtidigt som den tillagas jämnt och perfekt. Att laga mat med på Sous vide sätt är populärt bland professionella kockar och har blivit alltmer vanligt i hemmakök runt om i världen. Det finns olika typer av sous vide som kan användas för att uppnå den perfekta tillagningen av kött, fisk, grönsaker och andra livsmedel. Sous vide är en metod som ger fantastiska resultat och är ett bra sätt att tillaga mat på ett hälsosamt och näringsrikt sätt. Så ta din matlagning till nästa nivå genom att investera i en högkvalitativ sous vide idag!

Vanliga frågor om Sous vide

Vad betyder sous vide?

Termen "sous vide" kommer från franskans "under vakuum". Sous vide-metoden utvecklades först på 1970-talet av den franske kocken George Pralus. Han experimenterade med att tillaga foie gras i en vakuumförpackning i en vattenbadstermostat, vilket gav ett mycket jämnt och smakrikt resultat. Pralus använde ursprungligen tekniken för att tillaga maten på sina restauranger, men metoden blev snabbt populär bland andra kockar runt om i världen.

Vad är sous vide?

Sous vide är en matlagningsteknik där maten tillagas i vakuumförpackade påsar som sedan placeras i ett vattenbad med en konstant temperatur. Detta gör att maten tillagas jämnt och behåller sin naturliga smak och saftighet. Sous vide kan användas för att tillaga kött, fisk, grönsaker och även ägg.

Hur fungerar sous vide?

Sous vide är en matlagningsteknik där maten förseglas i en vakuumförpackning och tillagas sedan i en vattentank med kontrollerad temperatur. Genom att tillaga maten vid en exakt temperatur under en längre tid kan man uppnå jämn och precis tillagning med optimal smak och konsistens. Temperaturen och tiden kan ställas in med hjälp av kontrollpanelen på sous vide-maskinen. När maten har tillagats klart i sous vide tas den ur vattnet och vakuumförpackningen öppnas. Maten kan sedan stekas, grillas eller brännas med en brännare eller en het stekpanna för att ge en yta och en knaprig textur. Sous vide kan användas för att tillaga en mängd olika matvaror, och ger ett jämnt och saftigt och hälsosamt resultat..