Skippa sidhuvud och gå vidare.

MIDSOMMARKAMPANJ - spara upp till 60%!

Visar 1 av 1 produkter

En skiftnyckel är ett verktyg som används för att justera eller lossa muttrar och bultar. Den består av en handtag och en justerbar käke som kan anpassas till olika storlekar på muttrar och bultar. Genom att vrida på handtaget kan man öppna eller stänga käken för att greppa objektet. Skiftnycklar finns i olika storlekar och kan användas både inom hushållet och inom industriella sammanhang. De är ett viktigt verktyg för att kunna utföra reparationer och underhåll av olika sorters utrustning.

Vanliga frågor om Skiftnyckel

  • Är skiftnyckel en svensk uppfinning?

    Ja, skiftnyckeln är faktiskt en svensk uppfinning. Den uppfanns av Johan Petter Johansson från Enköping på 1890-talet. Skiftnyckeln används för att justera och dra åt muttrar och bultar med olika storlekar genom att kunna justera öppningen på nyckeln.
  • Hur fungerar en skiftnyckel?

    En skiftnyckel är ett verktyg som används för att vrida och justera muttrar och bultar. Den består av ett handtag och en justerbar käke. Genom att vrida på handtaget kan käken justeras för att passa olika storlekar på muttrar och bultar.
  • Vad är nackdelen med en skiftnyckel?

    En nackdel med en skiftnyckel är att den kan vara svår att använda på vissa typer av bultar eller muttrar, särskilt om de är mycket små eller om det finns begränsat utrymme att arbeta i. Dessutom kan skiftnyckeln vara mindre precision än andra verktyg som är specifikt utformade för att passa olika storlekar av bultar och muttrar. Det kan också vara lätt att skada eller repa ytan på bultar eller muttrar om skiftnyckeln inte används korrekt.