Skippa sidhuvud och gå vidare.
Visar 2 av 2 produkter

En hammare är ett verktyg som används för att slå eller slå på föremål. Den består vanligtvis av en handtag och en tung huvud av metall, vanligtvis stål. Hammare används inom olika branscher och för olika ändamål, som att slå i spikar eller forma material. Slagdon å andra sidan är ett samlingsnamn för olika verktyg som används för att slå eller slå på något. Det kan inkludera verktyg som klubbor, yxor, mejslar och mycket mer. Slagdon används inom industri, byggbranschen och även inom hantverk.

Vanliga frågor om Hammare & slagdon

Vad finns det för olika hammare och slagdon?

Det finns många olika typer av hammare och slagdon som används för olika ändamål. Här är några vanliga typer:

  • Slaghammare: En tung hammare med en stor metallhuvud som används för att slå på ytor eller krossa material.
  • Kläckare: En hammare med en rundad metallhuvud som används för att slå på exempelvis mejslar eller spikar.
  • Klubba: En kort och kraftig trähammare som används för att slå på trä eller för att justera saker.
  • Stenslägga: En tung hammare med en fyrkantig metallhuvud som används för att slå på stenar eller hugga i sten.
  • Träklubba: En trähammare med en rundad träklubba som används för att slå på trä eller för att justera saker där man inte vill riskera att skada ytan.
  • Mejsel: Ett verktyg med en spetsig metallända som används tillsammans med en hammare för att knacka loss eller bända isär material.

Dessa är bara några exempel på olika typer av hammare och slagdon. Det finns många fler specialiserade verktyg som används inom olika branscher och yrken.

När använder man en klassisk hammare?

En klassisk hammare används främst för att slå i spikar eller andra liknande uppgifter som kräver att man slår med kraft. Den är vanligtvis används inom bygg- och snickeriarbeten för att fästa material som trä eller metall. En klassisk hammare har en trä- eller plasthandtag och en metallhuvud med en klo på ena sidan för att dra ut spikar.