Skippa sidhuvud och gå vidare.

Spara upp till 60% på utvalda DUNDERdeals!

Visar 1 av 1 produkter

En tigersåg är en kraftfull sågmaskin som används för att såga igenom olika material, såsom trä, metall och plast. Den är utrustad med ett kraftigt sågblad som rör sig fram och tillbaka i en snabb och kraftfull rörelse. Tigersågen är vanligtvis användbar för att såga i trånga utrymmen och för att göra snabba och exakta snitt. Dess robusta konstruktion och effektiva sågning gör den till ett populärt verktyg inom bygg- och renoveringsbranschen. Med rätt teknik och säkerhetsåtgärder kan tigersågen vara ett oumbärligt verktyg för professionella hantverkare och gör-det-själv-entusiaster.

Vanliga frågor om Tigersåg

  • Vad används tigersåg till?

    Tigersåg är ett kraftfullt verktyg som används främst inom bygg- och renoveringsprojekt. Den används för att såga igenom olika material såsom trä, plast, metall och gips. Tigersågen är särskilt användbar vid arbete där det krävs att såga på trånga eller svåråtkomliga ställen, tack vare dess smala och böjliga klinga. Den kan även användas för att såga av grenar eller träd i trädgården.
  • Hur länge kan man köra en tigersåg?

    Det beror på flera faktorer, såsom kvaliteten på tigersågen, hur den används och underhålls. Generellt sett kan man köra en tigersåg i flera timmar i sträck, men det är viktigt att vara uppmärksam på att motorn inte överhettas. Om tigersågen används intensivt under en längre tid är det rekommenderat att göra korta pauser för att låta motorn svalna. Se även till att följa tillverkarens rekommendationer för underhåll och service för att förlänga tigersågens livslängd.
  • Hur sågar man i betong med tigersåg? Kan man det?

    Ja, det är möjligt att såga i betong med en tigersåg, men det kräver rätt typ av sågblad och teknik. För att såga i betong med en tigersåg behöver du använda ett diamantbestyckat sågblad som är speciellt utformat för att klara av betongmaterialet.