Skippa sidhuvud och gå vidare.

Säsongsstart! Vårens utemöbler har landat hos oss!

Visar 24 av 124 produkter
1
...
6

Vinylgolv och plastgolv är två populära alternativ för golvbeläggningar. Vinylgolv är tillverkade av PVC-material och erbjuder en mängd olika mönster och färger att välja mellan. De är slitstarka och lätta att rengöra, vilket gör dem lämpliga för både hem- och kommersiella miljöer. Plastgolv å andra sidan kan tillverkas av olika material, inklusive PVC, polyeten och polypropen. De erbjuder också ett brett utbud av mönster och färger samt är prisvärda och enkla att installera. Både vinylgolv och plastgolv är vattentåliga och kan användas i våta utrymmen som badrum och kök.

Vanliga frågor om Vinylgolv & plastgolv

 • Är vinylgolv plastmatta?

  Ja, vinylgolv är en typ av plastmatta. Vinylgolv tillverkas av polyvinylklorid (PVC), vilket är en typ av plast. Det kallas ibland även för PVC-golv eller plastgolv.
 • Vad ska man ha under vinylgolv?

  Det rekommenderas att ha en jämn och stabil yta under vinylgolv. Vanligtvis används en underlagsmatta eller ett underlagspapper för att jämna ut ojämnheter och ge extra komfort. Underlagsmattan eller papperet hjälper också till att minska ljudöverföring och fungerar som en fuktspärr. Det är viktigt att följa tillverkarens rekommendationer för rätt typ av underlag och installation.
 • Vad är det för skillnad på vinyl och laminatgolv?

  Vinylgolv och laminatgolv är båda populära alternativ för golvbeläggning, men det finns några skillnader mellan dem.
 • Vad är plastgolv känsliga för?

  Plastgolv är känsliga för vissa typer av skador och kemikalier. De kan bli repade av vassa föremål eller tunga möbler som dras över ytan. Vissa kemikalier, som starka lösningsmedel eller blekmedel, kan också skada plastgolv genom att orsaka missfärgning eller förändra ytan. Det är viktigt att följa tillverkarens rekommendationer för rengöring och underhåll av plastgolv för att undvika skador.