Skippa sidhuvud och gå vidare.

Just nu! 300:– EXTRA rabatt på köp över 4000:–. Kod: 300OFF

Avslutas om:

Visar 18 av 18 produkter

När du väljer golv till ditt hem är det viktigt att hitta ett golv som är snyggt samtidigt som det är hållbart. Laminatgolv är ett populärt val tack vare dess hållbarhet, utseende och låga underhållskrav. På Trademax hittar du laminatgolv i en rad olika färger, mönster och texturer. Vi har noga valut ut ett fint sortiment med laminatgolv för att du ska kunna hitta det perfekta laminatgolvet för dig hos oss på Trademax. Läs vidare för att lära dig mer om laminatgolv och vanliga frågor om detta populära golvval.

Vad är laminatgolv?

Laminatgolv är en typ av golvbeläggning som består av flera lager av material. Överst finns ett slitstarkt skikt av melaminharts, som ger golvet dess hållbarhet och skyddar mot repor och slitage. Under detta lager finns ett mönsterpapper som ger golvet dess utseende och som kan efterlikna trä, sten eller keramik. Därefter finns ett lager av HDF (High Density Fiberboard) som ger golvet dess styrka och stabilitet. Slutligen finns ett skyddande lager på undersidan av golvet som skyddar mot fukt och ger golvet extra hållbarhet.

Vad är fördelarna med laminatgolv?

Laminatgolv är känt för sin hållbarhet, motståndskraft mot repor och slitage, och låga underhållskrav. Det är också relativt enkelt att installera, vilket gör det till ett populärt val för hemmarenoveringar. Laminatgolv finns också i en mängd olika färger, mönster och texturer, så det är lätt att hitta en stil som passar din inredning.

Vilken typ av underlag behöver jag för att lägga laminatgolv?

Det är viktigt att ha en jämn och torr yta för att lägga laminatgolv. En betong- eller träbaserat undergolv fungerar bra, men se till att undergolvet är planerat och förberett innan du börjar lägga laminatgolvet. Du kan också behöva lägga en underlagsmatta eller fuktspärr, beroende på underlaget och tillverkarens rekommendationer.