categoryTopBlock

Grytor & kastruller

51grytor & kastruller på rea
Husgeråd

Vilka grytor och kastruller är bra att ha hemma?

Att ha flera grytor och kastruller hemma underlättar matlagningen och gör det roligare att laga mat. Det är bra att satsa på lite olika storlekar och material. Tänk på att det ofta är bättre att välja en lite större gryta än en för liten. Rostfria grytor är bra till pasta, potatis och att koka större satser. Välj gärna teflon om du ska göra såser så bränner det inte lika lätt fast. En stor 20 liters kastrull är en bra vän när du ska göra storkok.

Vilket material är bäst till grytor och kastruller?

Granitgrytor är reptåliga och har en lång livslängd. Gillar du laga stuvningar och såser är det bra att köpa ett granit-kastrullset så du kan få utlopp för matlagningen. Gjutjärn är en svensk klassiker och perfekt till söndagssteken eller när du vill ha en jämnt fördelad värme. Tycker du om att laga till bönor och linser kan en tryckkokare vara bra.

Hur sköter jag om grytor och kastruller?

Mycket beror på vilket material det är. En klassisk rostfri kastrull eller gryta kan ofta köras i diskmaskin, men de allra flesta ska handdiskas. Tänk på att använda skonsamma borstar eller svampar som inte repar.

Filtrera & sortera
Sortera på (Populärast)
Varumärke
Serie
Bredd
Från(cm)
Till(cm)
Längd
Från(cm)
Till(cm)
Höjd
Från(cm)
Till(cm)
Färg
Pris
Från(kr)
Till(kr)