Skippa sidhuvud och gå vidare.

Beställ innan 10/6 för leverans innan midsommar!*

Tid kvar att beställa:

Visar 4 av 4 produkter

Möbelhjul är små hjul som monteras på möbler för att underlätta deras förflyttning. De är vanligtvis tillverkade av plast eller metall och finns i olika storlekar och modeller för att passa olika typer av möbler. Möbelhjul är särskilt användbara för tunga möbler som soffor, bokhyllor och skåp, eftersom de gör det enklare att flytta dem när man städar eller om man vill omarrangera rummet. De finns också i olika varianter, från vanliga hjul till hjul med broms, vilket gör det möjligt att låsa möbeln på plats efter förflyttning.

Vanliga frågor om Möbelhjul

  • Vad är möbelhjul?

    Möbelhjul är små hjul som monteras på möbler för att göra dem lättrullade och enklare att flytta runt. De kan användas på allt från stolar och bord till bokhyllor och skåp. Möbelhjul finns i olika storlekar och material, som plast och metall, och kan vara fasta eller svängbara.
  • Hur väljer man rätt storlek på möbelhjul?

    För att välja rätt storlek på möbelhjul behöver man mäta diameter och bredd på benen eller möbelns fäste där hjulet ska monteras. Sedan väljer man hjul med en diameter som passar och som har en bärighet som är högre än vikten på möbeln. Det är också viktigt att välja hjul som passar underlaget där möbeln ska användas, exempelvis mjuka hjul för trägolv och hårda hjul för mattor.
  • Vilka olika typer av möbelhjul finns det?

    Möbelhjul finns i flera olika typer, som universaldubbelhjul, hjul för hårda eller mjuka golv, bromsade hjul och länkhjul. Universaldubbelhjul är passande för alla typer av golv och möbler. Hjul för hårda golv har en mjuk yta och passar bra på hårda golv som trä eller laminat. Hjul för mjuka golv har en hård yta och passar bra på mjuka golv som mattor. Bromsade hjul är utrustade med en inbyggd broms som hindrar möbeln från att röra sig när den står parkerad. Länkhjul kan svänga 360 grader, vilket gör det lättare att manövrera möbeln i olika riktningar. Det är viktigt att välja rätt typ av möbelhjul för att undvika att golvet eller möbeln blir repade och för att möjliggöra enkel förflyttning av möblerna.