Skippa sidhuvud och gå vidare.
Visar 24 av 48 produkter
12

En friggebod är en mindre byggnad som får uppföras utan bygglov på en tomt där det redan finns en bostad. Den får vara högst 15 kvadratmeter och placeras max 3 meter från tomtgränsen. Friggeboden kan användas som gästrum, förråd eller som ett arbetsrum för den som arbetar hemifrån. Det är dock viktigt att tänka på att friggeboden inte får användas som permanentboende eller hyras ut. För att bygga en friggebod krävs det att man följer vissa regler och riktlinjer för att säkerställa att byggnaden är säker och miljövänlig.

Vanliga frågor om Friggebod

  • Vad är en friggebod?

    En friggebod är en liten byggnad på max 15 kvadratmeter som man får uppföra utan bygglov på sin tomt. Den får användas som förråd, gäststuga eller liknande och byggas endast en gång per fastighet.
  • Behöver man bygglov för en friggebod?

    Nej, man behöver inte bygglov för en friggebod om den uppfyller vissa krav på storlek, höjd och avstånd till grannar och tomtgräns. Friggeboden får inte heller användas som bostad eller för annan varaktig vistelse. Det kan vara bra att kontrollera lokala regler och bestämmelser innan man påbörjar bygget.