Skippa sidhuvud och gå vidare.

Just nu! 300:– EXTRA rabatt på köp över 4000:–. Kod: 300OFF

Avslutas om:

Visar 3 av 3 produkter

Åror och paddlar är två olika typer av redskap som används för att framdriva båtar och kanoter i vatten. En åra är vanligtvis tillverkad av trä eller metall och har en paddel i ena änden. Den används genom att roddaren placerar åran i vatten och drar den mot sig själv för att skapa kraft och förflytta båten framåt. En paddel å andra sidan är oftast tillverkad av plast eller trä och har en platt paddel i ena änden. Den används genom att paddlaren sätter paddeln i vattnet och använder den som ett spaksystem för att styra och driva båten framåt. Både åror och paddlar är viktiga verktyg för att navigera i vatten och har använts i århundraden.

Vanliga frågor om Åror & paddlar

  • Vad betyder åror?

    Åror är en typ av redskap som används för att ro och styra båtar. De är långa och smala och vanligtvis tillverkade av trä eller metall. Åror används genom att roddare placerar dem i vatten och drar dem genom vattnet för att förflytta båten framåt eller bakåt. Åror kan också användas för att styra båtens riktning genom att roddaren ändrar vinkeln på åran. Åror är vanligt förekommande på mindre båtar och kan vara en viktig del av transport och fritidsaktiviteter på vatten.
  • Vilka åror ska man ha?

    Vilka åror man bör använda beror på vilken typ av båt man roddar och vilken typ av rodd man utför. För mindre båtar och fritidsrodd kan man använda enkla träåror eller aluminiumåror. För tävlingsrodd används vanligtvis specialdesignade kolfiberåror som är lätta och starka. Det är viktigt att åror är rätt längd och passar roddarens storlek och teknik.
  • Vad är skillnaden på åror och paddlar?

    Åror och paddlar används båda för att ro eller styra båtar, men det finns några skillnader mellan dem.