Skippa sidhuvud och gå vidare.
Visar 3 av 3 produkter

Tryckluft är komprimerad luft som används för att driva olika verktyg och maskiner. Genom att använda tryckluft kan man få en kraftigare och mer effektiv kraftöverföring än med vanliga verktyg. Tryckluftsverktyg används inom olika branscher som till exempel bygg, industri och fordonsreparationer. Vanliga typer av tryckluftsverktyg inkluderar slaghammare, skruvdragare, slipmaskiner och sprutpistoler. För att använda tryckluftsverktyg behövs en tryckluftskompressor som genererar tillräckligt med tryck för att driva verktygen. Tryckluft är ett praktiskt och mångsidigt verktyg som underlättar arbetet och ökar produktiviteten.

Vanliga frågor om Tryckluft & tryckluftsverktyg

Vad kan man använda tryckluft till?

Tryckluft kan användas till en rad olika ändamål. Här är några vanliga användningsområden:

  • Driva luftverktyg som t.ex. spikpistoler, mutterdragare och slipmaskiner.
  • Blåsa och rengöra ytor från smuts och damm.
  • Driva pneumatiska system och maskiner.
  • Ta bort eller blåsa bort skräp och partiklar från elektroniska komponenter eller andra känsliga ytor.
  • Skapa tryck i fordonsdäck eller andra luftfyllda objekt.
  • Skapa bubblor i akvarier eller andra vattenanläggningar.

Det finns många fler användningsområden för tryckluft, och det beror på vilka verktyg och utrustning man har tillgång till.

Vad består tryckluft av?

Tryckluft består främst av vanlig luft som komprimeras och lagras under högt tryck. Den innehåller vanligtvis 78% kväve, 21% syre och små mängder andra gaser som argon, koldioxid och vattenånga. Tryckluft kan genereras med hjälp av tryckluftskompressorer och används ofta inom industriella och kommersiella tillämpningar för att driva verktyg och maskiner.