Skippa sidhuvud och gå vidare.
Visar 5 av 5 produkter

Borr och borrtillbehör är oumbärliga verktyg inom bygg- och renoveringsbranschen. Borr används för att göra hål i olika material, som trä, metall och betong. Det finns olika typer av borr, till exempel träborr, stålborr och betongborr, som är anpassade för olika ändamål. Borrtillbehör inkluderar exempelvis bits, förlängare och adaptorer, som gör det möjligt att använda borr i olika storlekar och former. Det är viktigt att använda rätt borr och borrtillbehör för att säkerställa optimal prestanda och resultat. Med rätt verktyg kan man effektivt och precist genomföra olika borrningsprojekt.

Vanliga frågor om Borr & borrtillbehör

Hur ser man skillnad på träborr och metallborr?

Det finns några sätt att skilja träborr och metallborr åt:

1. Material: Träborr är vanligtvis tillverkade av kolstål eller höghastighetsstål, medan metallborr är tillverkade av snabbstål, hårdmetall eller koboltlegerat stål.

2. Utseende: Träborr har vanligtvis en spetsig spets och breda, djupa spår längs hela borren för att avlägsna träspån. Metallborr har vanligtvis en mer rundad spets och mindre spår för att skära genom metallen mer effektivt.

3. Användningsområde: Träborr är avsedda för att borra i trämaterial, medan metallborr används för att borra i metaller och liknande material.

Om du är osäker på vilken typ av borr du har kan du alltid titta på tillverkarens märkning eller kolla i instruktionsboken för att få mer information.

Vilken borr ska jag ha när jag borrar i betong?

När du borrar i betong rekommenderas det att använda en betongborr, även känd som hammareborr. Dessa borr är speciellt utformade för att klara av den hårda betongen och har en karbidspets som gör det möjligt att borra effektivt. Se till att välja en borr med rätt diameter för det hål du vill borra, och använd gärna en borr med SDS-fäste om du har en borrmaskin med SDS-funktion.